keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kimpasta Voimaa Maaseudulle -kiertue starttaa!

Kimpasta Voimaa Maaseudulle -koulutushankkeen tavoitteena on kouluttaa maatilayrittäjiä kohti uusia verkostomaisen yhteistyön toteuttamistapoja. Tulevan syksyn päiväkahvikiertue kokoaa yrittäjät yhteisen kahvipöydän ääreen. Tilaisuuksissa on asiantuntijoiden alustuspuheenvuorot, minkä jälkeen on mahdollista saada tilakohtaista neuvontaa itseä askarruttaviin asioihin. Hankkeen tarkoituksena on auttaa edelleen yrittäjiä löytämään ja muodostamaan yhteistyön uusia kuvioita.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Päiväkahvikiertueen sisällöt ja puhujat: 

12.10. klo 12-15, Joupin vanha tupa, os. Niittäjänkatu 7, 60320 Seinäjoki.
Tilojen yhteisen työntekijän palkkaus, mitä tulee ottaa huomioon? Millaisia sopimuksia tarvitaan, entä palkkausasiat? Millaista on toimia työnantajana yhteistyössä toisten tilojen kanssa? 
Kutsuttuina puhujina Marjatta Sidarous Maaseudun työnantajaliitosta sekä varatuomari Lauri Pakka Maanomistajien Arviointikeskuksesta. Mukana myös Kimpparenki-tiedotushanke. 

25.10. klo 12-15, Erkin Haussi, Nikkolantie 114, 60800 Ilmajoki. 
Miten luodaan toimivia verkostoja yritystoimintaa tukemaan? Mitä rahallista etua verkostomaisesta toiminnasta on? Millaista rahoitusta yritysryppäiden on mahdollista saada? 
Kutsuttuina puhujina Mikko Yli-Kuivila PoP Lapua sekä Kirsi Huhtala Lakeuden Highlandista.

9.11. klo 12-15, Erkin Haussi, Nikkolantie 114, 60800 Ilmajoki. 
Millaisia yhteistyön muotoja maatilayrityksillä on olemassa? Mitä rahallista tai muuta hyötyä yhteistyöstä on. Millaisia sopimuksia tarvitaan yhteistyössä? 
Kutsuttuina puhujina Perttu Pyykkönen MTK ry ja Lauri Pakka Maanomistajien Arviointikeskuksesta.

16.11. klo 12-15, Pihlajan KevariKoskimäentie 46, 61710 Pentinmäki
Luottamuksellisen ja toimivan yhteistyön rakentaminen maatilojen välisessä yhteistyössä. Miten luottamusprosessi syntyy käytännössä? Miten luottamus ja erilaisten sopimusten teko toimivat yhdessä? Millaisia sopimuksia tarvitaan, että yhteistyö pelaa. 
Kutsuttuina puhujina Mirjami Kirjonen, Evica sekä Lauri Pakka Maanomistajien Arviointikeskuksesta.
23.11. klo 12-15, Maatilamatkailu Välimaa, Välimaantie 65, 61650 Kalakoski
Kevennä maatilayrityksesi kulurakennetta yhteistyöllä! Miten yhteistyön kannattavuutta voi mitata? Miten yhteistyö säästää rahaa ja missä yhteistyötä on järkevä käyttää kulurakenteen keventäjänä? 
Kutsuttuina puhujina Erkki Riihikangas ProAgria Etelä-Pohjanmaasta. Ei kommentteja :

Lähetä kommentti