tiistai 2. elokuuta 2016

Hilma ja Hemmo Hanke seikkailee, osa 1.


Tästä alkaa Hilman ja Hemmon hurja seikkailu hankemaailman pyörteissä.  


   Onnellinen, mutta tietoa kaipaava maatilayrittäjäpariskunta, Hilma ja Hemmo Hanke, päättivät tehdä jatkuvalle tiedonjanolleen jotain. He olivat huomanneet, että esimerkiksi tilan oman tuotteen pakkaus tuotti ongelmia ja maatilayrittäjän hyvinvointia ei aina osannut ottaa huomioon. Koska heidän tilansa on eteläpohjanmaalla, he suuntasivat kulkunsa Sedu Aikuiskoulutuksen suuntaan Ilmajoelle. Ehkä siellä olisi joku neuvomassa, mitä tehdä. Niin Hilma ja Hemmo tapasivat Kirstin ja Minnan ensi kerran maitolaiturilla. Naiset olivat pitämässä hankkeidensa yhteistä älynväläysten ja aivomyrskyn täyteistä ideointihetkeä.
   Hilmaa ja Hemmoa kiinnosti, millaisista hankkeista nyt on kyse, kun kerran ollaan ennen Imona tunnetun talon vaikutuspiirissä. Kirsti kertoi vetävänsä HYMY-, eli hyvinvointia maatilayrittäjälle –hanketta. Minna puolestaan selitti työskentelevänsä Kasvua Ruokaprovinssista –hankkeessa, joka keskittyy lähiruokaketjuun.Ja vielä meitä on kolmaskin, Karoliina, mutta hän liittyy seuraamme vasta syksymmällä. Hän on Kimppa, eli Kimpasta voimaa maaseudulle –hankkeessa, sekä HYMY –hankkeessa, kertoi Kirsti. 

   Hilma ja Hemmo katsoivat toisiaan ja miettivät ääneen, kuka voi muistaa noin monta hanketta? Olisiko yhteenvedon paikka, arvon leidit?, kysyi Hemmo. –Kaikki nämä hankkeet tähtäävät hyvinvoivaan ja osaavaan alkutuottajaan, sekä elävään maaseutuun. Tarjoamme eväitä oman hyvinvoinnin ja liiketoimintaosaamisen lisäämiseen, sanoi Kirsti ja nyökkäsi lopuksi pontevasti päätään.

   Hilma ja Hemmo tunsivat aivoissaan pörinää, se oli merkki suuren älynväläyksen synnystä. Poks. Me osallistumme teidän koulutuksiin, työpajoihin, seminaareihin, teemapäiviin, valmennuksiin, matkoihin, alkoivat Hilma ja Hemmo luetella innoissaan. Meistä tulee vieläkin taitavampia, superosaavia maatilan pitäjiä!, he hihkuivat. –Varmasti tulee! Tervetuloa, sanoivat naiset yhteen ääneen.
   Kahvi maistuisi, vihjaisi Hemmo. Samalla Hilma vetäisi käsilaukustaan pullakranssin.Veit varpaat suustani, Minna naurahti. Niin sitä lähdettiin keittämään kaffetta ja suunnittelemaan tulevia koitoksia.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti