Päivän ensimmäinen vierailukohde oli Otava Food Factory, jossa meidät otti vastaan yrityksen perustaja Jukka Arvola. Otava Food Factoryn tuotantotilat sijaitsevat jo lakkautetun Otavan maatalousoppilaitoksen vanhassa ruokalassa, joka oli ennättänyt olla tyhjillään parin vuoden ajan ennen yrityksen toiminnan aloittamista.
Kaikki käsityönä valmistettua, paikallisista aineksista! |
"Ihminen on sitä mitä hän syö", toteaa yrittäjä Jukka Arvola |
Tuore yrittäjä ruokakulttuurin kehittämisen ja yhdessä syömisen lisäämisen tärkeäksi osaksi työtänsä.
Vierailu päätteeksi saimme maistella savolaisia makuja yhteisen lounaan merkeissä. Lounaan päätteeksi oli aika hyvästellä Mikkeli ja suunnata matka kohti kotia. Kangasniemellä pysähdyimme vielä vierailulle Roinilan Aromilihan myymälään, jossa yrittäjä ja makkaramestari Sami Ohra-aho kertoi yrityksestään.
Roinila oli alunperin lähes rappiotila, jota lähdettiin perheyrityksenä kehittämään. Nykyään Roinilan maatila kattaa 1000 lihasian sikalan ja parin sadan lihanaudan karjan. Nauta teurastetaan ja leikataan omassa tilateurastamossa, samoin osa sioista. Vanhan leipomon tiloista saatiin Roinilan Aromilihalle hyvä myymälätila ja lihan jatkojalostustilat. Myymälässä on jatkuvasti noin 30-40 myyntiartikkelia tarjolla. Kangasniemi on pieni kunta, jonka asukasmäärä tuplaantuu kesäisin. Yksi tärkeä reitti asiakaskunnan löytämiseksi ovat kaksi tuorelihamyyntiautoa, joiden myyntireitit kattavat jopa 90 toria lähiseuduilla.
Yrittäjä ja makkaramestari Sami Ohra-aho |
Kangasniemeltä matkamme jatkui Jyväskylän Vaajakoskelle, jossa pysähdyttiin iltapäiväkahveille Naissaaren kahvi- ja juhlahuoneella. Oli aika kiittää ja kumartaa ja käydä palautekeskustelut retken onnistumisista ja tunnelmista.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti